Jan Standal
Norbrygg-medlem
Jeg skal lage en APA hvor mesteparten av IBU (38) kommer fra Whirlpooling som i Voss Oregonian.
Jeg har ikke muligheter for whirlpooling men tenkte å kjøle ned til 80 grader og så tilsette humle (100g Citra) i humlepose og la det trekke i 15 min før videre nedkjøling.
1.Vil dette kunne gi samme IBU som i whirlpool?
2. Er "flame out" det samme som Steep/whirlpooling? BeerSmith 2 bruker betegnelsen Steep/whirlpooling.
3. Har trodd at jo senere tilsetting av humle, jo mindre IBU - får man. Hvordan forklare at det bli så mye bitterhet fra Steep ved 80 grader når bitterheten vanligvis kommer fra tidlig tilsetting i kok?
Jeg har ikke muligheter for whirlpooling men tenkte å kjøle ned til 80 grader og så tilsette humle (100g Citra) i humlepose og la det trekke i 15 min før videre nedkjøling.
1.Vil dette kunne gi samme IBU som i whirlpool?
2. Er "flame out" det samme som Steep/whirlpooling? BeerSmith 2 bruker betegnelsen Steep/whirlpooling.
3. Har trodd at jo senere tilsetting av humle, jo mindre IBU - får man. Hvordan forklare at det bli så mye bitterhet fra Steep ved 80 grader når bitterheten vanligvis kommer fra tidlig tilsetting i kok?
Sist redigert: