Hvor lenge kan man egentlig lagre hjemmebrygga øl?
Feks. Nøgne Ø sier 2 år på sin Wit, men jeg har en hjemmebryggerbok fra Danmark der sier de at hveteøl helst skal drikkes opp i løpet av 6 mnd.
Hva med IPA? Jeg trodde den kunne lagres veldig lenge, men det sier også at den mister mye aroma etter en stund?
Har også hørt at krydderøl mister mye av kryddersmaken etter en stund lagring.
Hvilke typer øl blir bedre av å lagres? Og motsatt, hvilke øl bør ikke lagres og helst drikkes opp hurtig?
Hadde vært gøy å lagt noen tilside å så smake på de igjen etter noen år, men helst de som blir bedre og ikke dårligere.
Feks. Nøgne Ø sier 2 år på sin Wit, men jeg har en hjemmebryggerbok fra Danmark der sier de at hveteøl helst skal drikkes opp i løpet av 6 mnd.
Hva med IPA? Jeg trodde den kunne lagres veldig lenge, men det sier også at den mister mye aroma etter en stund?
Har også hørt at krydderøl mister mye av kryddersmaken etter en stund lagring.
Hvilke typer øl blir bedre av å lagres? Og motsatt, hvilke øl bør ikke lagres og helst drikkes opp hurtig?
Hadde vært gøy å lagt noen tilside å så smake på de igjen etter noen år, men helst de som blir bedre og ikke dårligere.