Jeg har bare ett brygg bak meg, en belgisk wit som stod 17 dager før jeg flaska den. Jeg har slitt med å få god karbonering på den, lite skum men ikke flat på smak. Faktisk veldig bra smak, blei det!
Nå har jeg to dunker stående å gjære; Christmas alr Gahr ed. og Obama honey ale. Disse blei brygga sånn at de skal være klare for flasking til jeg kommer hjem fra kurs.
Problemet er at jeg ikke kommer hjem før den 18. dagen viser det seg.
Kan det være at gjæren da er sulta ihjel av mangel på sukker, og at det ikke vil være noe igjen til å danne kullsyre i ølen?
Skal jeg prøve å tilsette litt gjær sammen med sukkeret før flasking?
Eller vil det være nok gjær igjen til å gjøre jobben
Nå har jeg to dunker stående å gjære; Christmas alr Gahr ed. og Obama honey ale. Disse blei brygga sånn at de skal være klare for flasking til jeg kommer hjem fra kurs.
Problemet er at jeg ikke kommer hjem før den 18. dagen viser det seg.
Kan det være at gjæren da er sulta ihjel av mangel på sukker, og at det ikke vil være noe igjen til å danne kullsyre i ølen?
Skal jeg prøve å tilsette litt gjær sammen med sukkeret før flasking?
Eller vil det være nok gjær igjen til å gjøre jobben