Flaskekarbonering og tid

Hei
Titter på denne videoen:
[flash=420,315]http://www.youtube.com/watch?v=FlBlnTfZ2iw[/flash]

Om man ser bort ifra helleteknikken hans, hva mener dere om viktigheten av å la flaskene stå til karbonering i 30+ dager? Hva er deres erfaringer?
 
Det er visstnok lagringen etter karboneringen som har størst betydning på skumfasthet. Du får felt ut en hel del gugg fra ølen som motvirker god skumfasthet. Det ser ut til å være min personlige erfaring også, at øl som har fått stå kaldt lenge holder mye bedre på skummet enn nykarbonert og ikke helt klarnet øl.
 
Jeg setter flaskene i ca 23-24 grader.. Der står de to uker.. Deretter kaldt i kjelleren. Funker fint det. Men jo lengre de står i kjelleren jo bedre. Som vanlig, siste flaske er best!


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Tilbake
Topp