Hei alle ekstraktbryggere!
Som så mange andre sliter jeg med å få ønsket FG. Den ender stort sett alltid for høyt, med en utgjæring på 60-65%. Den eneste gangen jeg fikk skikkelig utgjæring (OG:50 FG:12) var brygget så surt at det gikk rett i do. Antar det var villgjæren som gjorde jobben .
Jeg har kun brukt tørrgjær til nå. Alltid to pakker rehydrert til ca 25 liter øl. Jeg rister som besatt for å tilsette oksygen , jeg tilsetter gjærnæring og jeg lar brygget stå minst et par uker før jeg flasker det.
Det jeg lurer på er om dette er mer regelen enn unntaket med ekstraktbrygg? Kan det rett og slett være andelen forgjærbare karbohydrater er (for) lav?
Som så mange andre sliter jeg med å få ønsket FG. Den ender stort sett alltid for høyt, med en utgjæring på 60-65%. Den eneste gangen jeg fikk skikkelig utgjæring (OG:50 FG:12) var brygget så surt at det gikk rett i do. Antar det var villgjæren som gjorde jobben .
Jeg har kun brukt tørrgjær til nå. Alltid to pakker rehydrert til ca 25 liter øl. Jeg rister som besatt for å tilsette oksygen , jeg tilsetter gjærnæring og jeg lar brygget stå minst et par uker før jeg flasker det.
Det jeg lurer på er om dette er mer regelen enn unntaket med ekstraktbrygg? Kan det rett og slett være andelen forgjærbare karbohydrater er (for) lav?