Tenkte å prøve følgende for at gjær skal kose seg ;D (inspirert av Espen Lothe)
brygger i følge oppskrift her nede men tillsetter sukkeret den 4. dagen etter hovedgjæringen for å unngå sukkershock :mamma: og får bedre utgjæring. Så OG som jeg måler skal ligge langt under 1081, f.e. 1070. Men for jeg skal tillsette sukker etterpå må jeg ha en korreksjon på det.
Skulle dette være riktig: brygge 22 liter (vørter til gjæring) i.s.f. 23 liter, tilsette (dekantert) gjærstarteren, etter 4 dager tillsette 1000 gr. sukker i 1 liter vann (steril
) (1 kg sukker i 1 liter gir mellom 1 og 1,.. liter lake kanskje?)
Så kan jeg går ut ifra at jeg har en OG på 1081 slik jeg skulle ha hvis jeg hadde brygget og kokt med sukkeret?
Jeg tror at IBU og farge stemmer kanskje ikke helt men de er sikkert ikke noe stor forskjel.
Joop
Style: tripel (25 gr. koriander, 25 gr. gedroogde sinaasappelschil) Brewer: lora
Statistics
Volume: 23 liters
OG: 1081
FG:
Alcohol: 8 % by vol.
Colour: 11 EBC (Golden)
Bitterness: 34 IBU
BU/GU: 0.41
Fermentables
Pilsner Malt 3 EBC 6500 grammes
Kandis (light) 1000 grammes
Chocolate Malt 25 grammes
Mash schedule: 40 degrees for 30 minutes, 65 degrees for 90 minutes.
Hops
Challenger 7.6% alpha 50 grammes 90 minutes
Challenger 7.6% alpha 10 grammes 30 minutes
Challenger 7.6% alpha 10 grammes 15 minutes
Fermentation
Yeast: WLP500 Trappist Ale
Comments:
maischvolume 25 liter
brygger i følge oppskrift her nede men tillsetter sukkeret den 4. dagen etter hovedgjæringen for å unngå sukkershock :mamma: og får bedre utgjæring. Så OG som jeg måler skal ligge langt under 1081, f.e. 1070. Men for jeg skal tillsette sukker etterpå må jeg ha en korreksjon på det.
Skulle dette være riktig: brygge 22 liter (vørter til gjæring) i.s.f. 23 liter, tilsette (dekantert) gjærstarteren, etter 4 dager tillsette 1000 gr. sukker i 1 liter vann (steril
Så kan jeg går ut ifra at jeg har en OG på 1081 slik jeg skulle ha hvis jeg hadde brygget og kokt med sukkeret?
Jeg tror at IBU og farge stemmer kanskje ikke helt men de er sikkert ikke noe stor forskjel.
Joop
Style: tripel (25 gr. koriander, 25 gr. gedroogde sinaasappelschil) Brewer: lora
Statistics
Volume: 23 liters
OG: 1081
FG:
Alcohol: 8 % by vol.
Colour: 11 EBC (Golden)
Bitterness: 34 IBU
BU/GU: 0.41
Fermentables
Pilsner Malt 3 EBC 6500 grammes
Kandis (light) 1000 grammes
Chocolate Malt 25 grammes
Mash schedule: 40 degrees for 30 minutes, 65 degrees for 90 minutes.
Hops
Challenger 7.6% alpha 50 grammes 90 minutes
Challenger 7.6% alpha 10 grammes 30 minutes
Challenger 7.6% alpha 10 grammes 15 minutes
Fermentation
Yeast: WLP500 Trappist Ale
Comments:
maischvolume 25 liter