nanoTAPP
Administrator
Hei,
Jeg holder på en Lager inspirert av Brooklyn Brewery sin Hoppy Amber Lager, og er inne i gjæringsforløpet på 11 grader nå og forbereder en "diacetyl rest". Jeg leser og følger John J. Palmers tips om "Hvordan lage en Lager" og venter på at boblene avtar.
Men jeg ble litt i tvil over hva som menes i selve oppskriften og klør meg litt i hodet, det står følgende:
"As activity subsides toward the end of fermentation, allow a free rise to 16 degrees C over 48 hour. Once the fermentation finished, bring the temperature to 2.2 degrees C for lagering".
Menes det:
a) opp til 16 grader og bli der i 48 timer
b) opp til 16 grader i løpet av 48 timer
Jeg har en BrewPiLess løsning hvor jeg kan sette en gjæringsprofil hvis det er alternativ b) som er riktig.
Jeg holder på en Lager inspirert av Brooklyn Brewery sin Hoppy Amber Lager, og er inne i gjæringsforløpet på 11 grader nå og forbereder en "diacetyl rest". Jeg leser og følger John J. Palmers tips om "Hvordan lage en Lager" og venter på at boblene avtar.
Men jeg ble litt i tvil over hva som menes i selve oppskriften og klør meg litt i hodet, det står følgende:
"As activity subsides toward the end of fermentation, allow a free rise to 16 degrees C over 48 hour. Once the fermentation finished, bring the temperature to 2.2 degrees C for lagering".
Menes det:
a) opp til 16 grader og bli der i 48 timer
b) opp til 16 grader i løpet av 48 timer
Jeg har en BrewPiLess løsning hvor jeg kan sette en gjæringsprofil hvis det er alternativ b) som er riktig.