TorJ
Norbrygg-medlem
Legger ut denne på forespørsel. Jeg har ikke brygget den selv (ennå), så jeg har ingen erfaringer å dele.
Arendals pils 50 liter
(Denne oppskriften er ikke offisiell. Den er satt sammen av informasjon fra mange hold)
IBU: 18
OG: 1050
Malt:
10 kg pilsner malt
Humle:
75 g Saaz humle 4% alfasyre fra begynnelsen av kokingen
50 g Saaz humle på slutten av kokingen.
Gjær:
Lager gjær (Wyeast 2308 Munich Lager eller 2042 Danish Lager)
Mesking i to trinn på 63 og 68 grader
Gjæring settes i gang på 10 grader, denne senkes så gradvis slik at den avsluttes på 4 grader. Gjæres ned til FG 1018
TorJ
Arendals pils 50 liter
(Denne oppskriften er ikke offisiell. Den er satt sammen av informasjon fra mange hold)
IBU: 18
OG: 1050
Malt:
10 kg pilsner malt
Humle:
75 g Saaz humle 4% alfasyre fra begynnelsen av kokingen
50 g Saaz humle på slutten av kokingen.
Gjær:
Lager gjær (Wyeast 2308 Munich Lager eller 2042 Danish Lager)
Mesking i to trinn på 63 og 68 grader
Gjæring settes i gang på 10 grader, denne senkes så gradvis slik at den avsluttes på 4 grader. Gjæres ned til FG 1018
TorJ