Vørteren koker ikkje - korleis påvirker dette ølet?

OlaM

Norbrygg-medlem
Heisann,

holder på med mitt første brygg (APA, oppskrift fått frå Erik frå bryggselv), basert på ekstrakt. Har også brukt litt spesialmalt.

Problemet er at gryta eg har er tydeligvis veldig dårlig. Eg får det ikkje til å koke. Har målt med termometeret, og det er 100 grader (og har vore det ei stund), men ingen bobler. Eg ser bevegelse i vatnet, men altså ingen bobler.

Til slutt ga eg opp og putta oppi humlen. Den har stått i ein halvtime etter at eg hadde i første humlen, og det har fremdeles ikkje begynt å boble. Eg har heller ikkje sett den skumdannelsen eg har lest om.

Spørsmålet er korleis dette vil påvirke ølet? Ikkje i heile tatt? Er det krise?
 
Du kan bruke ett lokk å ha på inntil det koker. Og ved koking kan du ha det sånn halvveis på.
Dette kan hjelpe en del. Bare husk at du kan ikke koke med lokket helt på :)
 
Tilbake
Topp