HenningPP
Norbrygg-medlem
Jeg blar igjennom instruksjonsheftet som fulgte med Speidel-en jeg kjøpte for ett år siden, i tilfelle det er noen råd og tips der som jeg ikke fikk med meg i første omgang.
Jeg kom over et avsnitt om flasking som jeg ikke kjenner meg igjen i:
[tt]Viktig:
Flaskene må definitivt bli ventilert etter ca 12 timer (etter flasking) i løpet av påfølgende gjæring, og deretter
igjen i løpet av de første 2 eller 3 dager, for å unngå for mye press på grunn av CO₂[/tt]
Gjør dere alle dette? Det virker både fryktelig tungvint og dessuten risikabelt med tanke på infeksjonsfare og oksidering. Tar jeg feil?
Her er hele heftet: http://kjwipe.files.wordpress.com/2011/02/speidel-braumeister.pdf
Jeg kom over et avsnitt om flasking som jeg ikke kjenner meg igjen i:
[tt]Viktig:
Flaskene må definitivt bli ventilert etter ca 12 timer (etter flasking) i løpet av påfølgende gjæring, og deretter
igjen i løpet av de første 2 eller 3 dager, for å unngå for mye press på grunn av CO₂[/tt]
Gjør dere alle dette? Det virker både fryktelig tungvint og dessuten risikabelt med tanke på infeksjonsfare og oksidering. Tar jeg feil?
Her er hele heftet: http://kjwipe.files.wordpress.com/2011/02/speidel-braumeister.pdf