Tror ikke du helt tok spørsmålet hans
men , jeg synes ikke det høres ut som en god idè å vanne ut på det tidspunktet .. du skulle vel heller gjort det etter kok!
jeg ville nok heller tatt til takke med litt mindre (og litt sterkere) øl.
Det er rimelig uproblematisk å vanne ut etter gjæring. Normalt er det største problemet fare for oksidering, men med ettergjæring på flaske er heller ikke det noe stort problem. Industribryggerier gjør dette helt rutinemessig, og teknikken kalles «high gravity brewing».
Det er rimelig uproblematisk å vanne ut etter gjæring. Normalt er det største problemet fare for oksidering, men med ettergjæring på flaske er heller ikke det noe stort problem. Industribryggerier gjør dette helt rutinemessig, og teknikken kalles «high gravity brewing».
Nytt for meg og høres rart ut
Eventuellt , kan du minske problemet med oksidering rimelig mye ved å tilsette nykokt (avkjølt) vann ?
kokt vann er jo som kjent totalt uten o2 .
Sukker til 10 liter istedenfor 8 liter var det jeg mente med rett mengde.
Synes ikke du behøver stresse med å kjøle ned laken før tillsetting, du varmer ikke opp de 8 liter til mer enn 40 grader alikevel.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.