Hei,
Jeg er en relativ erfaren brygger, men jeg har hatt problemer med alle ekstrakt brygg etter at jeg flyttet hus.
Her har vi egen brønn, og jeg antar at vannet er problemet. Alle brygg kan går feil, men jeg har brygget fem ganger siden august, og vært nøye hver gang. Ingenting er annerledes enn før jeg flyttet bortsett fra vannet. Jeg har brygget pils, mørke belgiske øl, og bitter, alle fra ferdig "kits". Resultatene smakker godt, men, etter bra gjæring i starten, blir det veldig treg, og de kommer ikke ned til en bra FG. Noen brygg smakker søt, og får ikke kondisjon i flasken, som tider på at det er gjæringen som er problemet.
Jeg har prøvd å kokke opp vannet jeg brygge fra i ca. 15 minutter for å bli kvitt kalk innhold som foreslått i "Home Brewing" av Graham Wheeler. Det hjalp ikke.
Her noe her andre forslag på hva som kan være årsaken, eller hvordan jeg kan fikse problemet til neste brygg?
Jeg er en relativ erfaren brygger, men jeg har hatt problemer med alle ekstrakt brygg etter at jeg flyttet hus.
Her har vi egen brønn, og jeg antar at vannet er problemet. Alle brygg kan går feil, men jeg har brygget fem ganger siden august, og vært nøye hver gang. Ingenting er annerledes enn før jeg flyttet bortsett fra vannet. Jeg har brygget pils, mørke belgiske øl, og bitter, alle fra ferdig "kits". Resultatene smakker godt, men, etter bra gjæring i starten, blir det veldig treg, og de kommer ikke ned til en bra FG. Noen brygg smakker søt, og får ikke kondisjon i flasken, som tider på at det er gjæringen som er problemet.
Jeg har prøvd å kokke opp vannet jeg brygge fra i ca. 15 minutter for å bli kvitt kalk innhold som foreslått i "Home Brewing" av Graham Wheeler. Det hjalp ikke.
Her noe her andre forslag på hva som kan være årsaken, eller hvordan jeg kan fikse problemet til neste brygg?