Hei, jeg har satt endel sider på ferskpressede epler. Har et ønske om at den skal bli 10%. Har tatt hensyn til dette ut i fra Brix som ble målt til 10.5% (OG 1040) og i tillegg sukkret for at den skal nå ønsket styrke.
25 liter
Brix 10.5 % tilsvarer 5.5 % alkohol ved utgjæring
Sukker 1.9 kg sukker for å øke alkoholprosenten med 4.5% (17 g pr. liter pr. alkoholprosen)
Dette har stått å gjæret nærmere 3 måneder nå. Målet Gravity til 1002 for et par dager siden. Refraktometeret viser 7%
Men kom til å tenke på at skal jeg få ønsket alkoholstyrke (10%) ut i fra mine tilsettninger må sideren gjære HELT ut vel? Skal vel mye til for at den gjør det?
Er det mulig å finne ut hvor sterk sideren er nå? Vil tro at det er igjen en del sukker i den enda. Målte med refraktometer nå og fikk 7% men har lest at dette ikke går an å bruke når gjæringen er igang?
Håper på svar og forklaring
25 liter
Brix 10.5 % tilsvarer 5.5 % alkohol ved utgjæring
Sukker 1.9 kg sukker for å øke alkoholprosenten med 4.5% (17 g pr. liter pr. alkoholprosen)
Dette har stått å gjæret nærmere 3 måneder nå. Målet Gravity til 1002 for et par dager siden. Refraktometeret viser 7%
Men kom til å tenke på at skal jeg få ønsket alkoholstyrke (10%) ut i fra mine tilsettninger må sideren gjære HELT ut vel? Skal vel mye til for at den gjør det?
Er det mulig å finne ut hvor sterk sideren er nå? Vil tro at det er igjen en del sukker i den enda. Målte med refraktometer nå og fikk 7% men har lest at dette ikke går an å bruke når gjæringen er igang?
Håper på svar og forklaring
Sist redigert: