Eg kjøpte nyleg ei oeschlevekt. Eg gløymde å sjekke kalibreringa før eg byrja å brygge, men lurte litt når ølet eg brygga stoppa opp på SG 1.012.
Eg sjekka då vekta med reint vatn, og den var 1.003-4 ved 20 grader. Den viser 1.000 ved omlag 40 grader. Altså 3-4 poeng skilnad.
Når eg brukar Bryggekalkulator.no og legg inn 1.004 ved 20 grader, og skriv kalibreringstemperatur 40, seier kalkulatoren at det tilsvarar 0.998 ved 40 grader. Altså 6 poeng i skilnad. Ved å prøve meg fram finn eg at den burde vore 1.000 ved 35 grader. Altså er ikkje berre nullpunktet feil, men skalaen virkar å vere feil og..
Fleire med liknande erfaring? Det er vel berre å gå på butikken og reklamere, eller?
Eg sjekka då vekta med reint vatn, og den var 1.003-4 ved 20 grader. Den viser 1.000 ved omlag 40 grader. Altså 3-4 poeng skilnad.
Når eg brukar Bryggekalkulator.no og legg inn 1.004 ved 20 grader, og skriv kalibreringstemperatur 40, seier kalkulatoren at det tilsvarar 0.998 ved 40 grader. Altså 6 poeng i skilnad. Ved å prøve meg fram finn eg at den burde vore 1.000 ved 35 grader. Altså er ikkje berre nullpunktet feil, men skalaen virkar å vere feil og..
Fleire med liknande erfaring? Det er vel berre å gå på butikken og reklamere, eller?