Uklarheter - kjøletåke

Opplever for første gang den man antageligvis kaller kjøletåke. Det finnes måter å unngå/redusere at slikt oppstår, men jeg lurer på om man kan gjøre noe når kjøletåken er oppstått. Filtrering?
 
Det skall ver mulig å filtrere ut kjøletåken.
Men da må du filtrere når ølet er kaldt, å kjøletåken er tilstede.
Driver ikke med filtrering selv, så det er sikkert  none som har mer kunskap på dette evnet hvist det trengs.
 
Jeg har alltid hatt kjøletåke som oppstår på lave temperaturer rundt 0C. Kaldtlagrer ølet mitt i noen uker på corneliusfat som jeg deretter etter inn i et kjøleskap med ca. 5C. Kjøletåke forsvinner etter 3-4 dager. Er kjøletåken kun et visuelt problem ville jeg heller latt være med filtrering, det koster både tid og penger. Dessuten blir det forholdsvis mye søl, har prøvd selv noen ganger.
Filtrering tar også bort mye av smak og aroma så ville heller levd med tåkete øl.  :skaal2:
 
Tilbake
Topp