Tvangskarbonering

svenerik

Norbrygg-medlem
Etter noen batcher har jeg endt opp som de fleste hjemmebryggere; dritlei av flaskevasking. Investering i fat og tilbehør er utført, og snakker om å se lyset!
Vanligvis karbonerer jeg fatene med sukkerlake, men min siste batch har jeg satt på tvangskarbonering. Mitt spørsmål er som følger: jeg har nå hatt ølet på 11psi i et par uker. Dersom jeg... ehm.. skulle ha glemt ølet i denne tilstanden noen ekstra uker, er det da fare for overkarbonering? Er det noe annet jeg bør passe på?


Hilsen
Nilsen
 
Så lenge CO2 trykket er som det skal være så blir det ikke overkarbonering uansett tid, så bare la trykket stå på. 11 psi virker ikke høyt.
 
Du kan selvsagt bare la dette stå på dette trykket og ølet vil holde seg akkurat slik det skal være, gitt at temperaturen ikke forandrer seg. Du kan også koble fatet fra og la det stå med trykket, så sant du har gode smurte o-ringer som er helt tette.
 
Tilbake
Topp