Aleksander_B
Dommer
Gjær flokkulerer hele tiden. F.eks. WLP007 klumper seg når den er i arbeid. Man kan se det i en gjennomsiktig glassballong, betterbottle eller i en gjærstarter, at når gjæren er på sitt aktive er det klumper og større flak som flyter rundt.
Med en gjær som flokkulerer mindre, f.eks. et hveteøl gjær, ser det ut som snøstorm eller bare helt tåkete.
Jeg setter starteren i kjøleskapet når det ikke er mer aktivitet i starteren. Da er det ikke noe skum på toppen, og det er ingen synlige bobler langs flaskekanten. Tiden dette tar avhengier av type gjær og helsen til gjæret.
I kjøleskapet holder det normalt med 24 timer.
Med en gjær som flokkulerer mindre, f.eks. et hveteøl gjær, ser det ut som snøstorm eller bare helt tåkete.
Jeg setter starteren i kjøleskapet når det ikke er mer aktivitet i starteren. Da er det ikke noe skum på toppen, og det er ingen synlige bobler langs flaskekanten. Tiden dette tar avhengier av type gjær og helsen til gjæret.
I kjøleskapet holder det normalt med 24 timer.