Finn Berger
Moderator
For en stund siden kom jeg over stoff på nettet som fortalte om både gamle undersøkelser og et nytt forsøk som viste at humla inneholder enzymer som bryter ned dekstriner til gjærbart sukker. Og det stemte godt med noe jeg alltid har undret meg over, nemlig at det ser ut som om tørrhumling trigger fornyet gjæringsaktivitet som sender det jeg trodde var FG et par poeng til nedover.
Nå har jeg aldri drevet med veldig massiv tørrhumling, og det har ikke vært så dramatisk gjæringsaktivitet av det jeg har gjort, at det ikke har vært til å leve med. Men nå har jeg for første gang prøvd meg på en NEIPA, og har tørrhumlet i to omganger med tilsammen 7 gram per liter. Jeg skulle tappet på flasker i dag, men det klukker fremdeles, og jeg veit ikke om jeg tør tappe.
Her er sammendraget av rappporten fra det forsøket jeg refererer til, som ble gjort ved universitetet i Oregon i USA. Den ble ppresentert for den amerikanske hjemmebryggerforeningen (AHA) i fjor. Den gamle undersøkelsen, gjort i England, som den nye ser ut til å ha bekreftet gyldigheten av, finner dere her. Den viser forøvrig i sin tur til eldre undersøkelser.
Noen som har hørt om dette/veit mer om det? Og har noen av dere merket tegn til at det faktisk dannes nytt gjærbart sukker etter tørrhumling?
Nå har jeg aldri drevet med veldig massiv tørrhumling, og det har ikke vært så dramatisk gjæringsaktivitet av det jeg har gjort, at det ikke har vært til å leve med. Men nå har jeg for første gang prøvd meg på en NEIPA, og har tørrhumlet i to omganger med tilsammen 7 gram per liter. Jeg skulle tappet på flasker i dag, men det klukker fremdeles, og jeg veit ikke om jeg tør tappe.
Her er sammendraget av rappporten fra det forsøket jeg refererer til, som ble gjort ved universitetet i Oregon i USA. Den ble ppresentert for den amerikanske hjemmebryggerforeningen (AHA) i fjor. Den gamle undersøkelsen, gjort i England, som den nye ser ut til å ha bekreftet gyldigheten av, finner dere her. Den viser forøvrig i sin tur til eldre undersøkelser.
Noen som har hørt om dette/veit mer om det? Og har noen av dere merket tegn til at det faktisk dannes nytt gjærbart sukker etter tørrhumling?