Tips til søtere hveteøl

Aasberg

Norbrygg-medlem
Brygget for en stund tilbake en hveteøl med 50/50 hvete og pilsnermalt, gjæret med safbrew wb-06 fra 1053 til 1008. Humlet med tettnanger til 17 ibu, og mesket på 66 grader i 90 min. Synes den ble veldig god, men litt syrlig. Kunne ønske meg en litt søtere hveteøl neste gang. Noen som har tips til hvordan jeg oppnår dette?
 
tilsette laktose eller annet sukker som ikke gjærer ut.
Vet ikke hva du mesket på, men kan evt gå an å øke mesketemp.
 
Mesket på 66 grader. Hvor mye høyere kan jeg gå? Hvilket sukker som finnes i daglivarebutikker kan brukes?
 
du kan prøve en gjær som ikke har så høy utgjæringsprosent eventuelt, wb06 ligger vel på 86% mens wlp300 liggerp å mellom 72 og 76%.
hvis ikke selges laktose i pulverform hos de fleste bryggebutikker ihvertfall, men har aldri testet det i en weissbier selv
 
qeqe2aqy.jpg



Her er oppskrift og meskeprogram på min hveteøl. Endte på 1.016, passe søt og god. Gjæret på ca. 19 grader.

Edit: Hadde du proteinsteg i meskingen din? Mulig det har noe å si..(?).
 
Tilbake
Topp