Jeg skal nå prøve meg på fersk gjær for første gang, og har valgt wlp002 til en Extra special bitter.
Jeg ser på Whitelabs sine sider at denne gjæren er svært flokkulent,- er dette et problem da jeg skal flaskekarbonere etter endt gjæring? Bør jeg da tilsette tørrgjær i tillegg til sukker for å sikre at det karbonerer skikkelig?
Jeg ser også det er nevnt på samme side at man bør riste litt på gjæringskaret med jevne mellomrom i et par timer etter at man har pitchet gjæren, siden den visstnok har en tendens til å klumpe seg. Er dette nødvendig?
Jeg ser på Whitelabs sine sider at denne gjæren er svært flokkulent,- er dette et problem da jeg skal flaskekarbonere etter endt gjæring? Bør jeg da tilsette tørrgjær i tillegg til sukker for å sikre at det karbonerer skikkelig?
Jeg ser også det er nevnt på samme side at man bør riste litt på gjæringskaret med jevne mellomrom i et par timer etter at man har pitchet gjæren, siden den visstnok har en tendens til å klumpe seg. Er dette nødvendig?