Tilsetting av rødvin i surøl

Tenkte å emulere lagring av surøl på rødvinsfat ved å tilsette rødvin og eiketerninger. Lurte bare på om konserveringsmiddel i rødvin (sulfitt/svovel?) vil drepe noe av gjæren/bakteriene, eller hemme modningen av ølet på noen annen måte?

Har dere noen tanker eller erfaringer rundt det?





Sent fra min BLA-L29 via Tapatalk
 
Har forstått det slik at litt svovel/sulfitt er det i nærsagt alle rødviner som er å få tak i på polet, også de biodynamiske.

Hvis man ønsker å ha litt bedre kontroll på smaksbalansen, anbefalte Michael Tonsmeire å tilsette vin og eik hver for seg.

Uansett, takk for tilbakemelding!

Sent fra min BLA-L29 via Tapatalk
 
Har forstått det slik at litt svovel/sulfitt er det i nærsagt alle rødviner som er å få tak i på polet, også de biodynamiske.

Hvis man ønsker å ha litt bedre kontroll på smaksbalansen, anbefalte Michael Tonsmeire å tilsette vin og eik hver for seg.

Uansett, takk for tilbakemelding!

Sent fra min BLA-L29 via Tapatalk
Dette har du nok meir greie på en meg, hørest uansett ut som eit spennande prosjekt. Lykke til! :)
 
Tilbake
Topp