Har ved nokon anledningar sett at OG har vert litt høg etter at vørteren er kjølt ned,men har ikkje gjort noko meir med det.
Er det greit og tilsette vatn for å justere OG på dette tidspunktet(når vørteren er kjølt ned)?
Jeg fikk på mitt siste brygg, som var en Ale, alt for høy OG og ønsket derfor å få denne redusert litt. (OG 1060)
Grunnen var rett å slett en tabbe fra min side. Skulle brygge 25 liter, men fikk ut bare 17,5 liter etter koking og fikk derfor for høy OG. Som ikke det var nok, så hadde jeg i gjær i gæringskaret fordi jeg trodde jeg bare måtte akseptere et særlig alkoholfylt øl.
Imidlertid fikk jeg råd om å tilsette vann. Jeg kokte opp 1,5 liter vann og kjølte det ned (sterilisering). Dette tilsatte jeg gjæringskartet og ristet dette kraftig.
Når jeg nå målte OG var den nede i akseptable 1052. (Skal altså lite vann til for å redusere OGen)
Når det er sagt, må jeg si at ølet ble meget godt. Vær imidlertid svært nøye med at du klarer å holde alt sterilit. :skaal2:
har du en OG på 1058 med 20 liter er det slik:
58 x 20 = 1160 divider så 1160 på ønsket OG 1048
1160 / 48 = 24,16 - 20 = 4,16 liter for lite vann
Tilsett 4,16 lter vann
har du en OG på 1058 med 20 liter er det slik:
58 x 20 = 1160 divider så 1160 på ønsket OG 1048
1160 / 48 = 24,16 - 20 = 4,16 liter for lite vann
Tilsett 4,16 lter vann
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.