Tilsette vatn ved for høg OG

Har ved nokon anledningar sett at OG har vert litt høg etter at vørteren er kjølt ned,men har ikkje gjort noko meir med det.
Er det greit og tilsette vatn for å justere OG på dette tidspunktet(når vørteren er kjølt ned)?
 
Du kan godt tilsette vann, men bør ha i tankene at det ikke bare senker OG-en, men bitterheten også.
 
Hei :)

Jeg fikk på mitt siste brygg, som var en Ale, alt for høy OG og ønsket derfor å få denne redusert litt. (OG 1060)

Grunnen var rett å slett en tabbe fra min side. Skulle brygge 25 liter, men fikk ut bare 17,5 liter etter koking og fikk derfor for høy OG. Som ikke det var nok, så hadde jeg i gjær i gæringskaret fordi jeg trodde jeg bare måtte akseptere et særlig alkoholfylt øl.
Imidlertid fikk jeg råd om å tilsette vann. Jeg kokte opp 1,5 liter vann og kjølte det ned (sterilisering). Dette tilsatte jeg gjæringskartet og ristet dette kraftig.
Når jeg nå målte OG var den nede i akseptable 1052. (Skal altså lite vann til for å redusere OGen)

Når det er sagt, må jeg si at ølet ble meget godt. Vær imidlertid svært nøye med at du klarer å holde alt sterilit. :skaal2:

Mvh. Roger
 
har du en OG på 1058 med 20 liter er det slik:
58 x 20 = 1160  divider så 1160 på ønsket OG 1048
1160 / 48 = 24,16 - 20 = 4,16 liter for lite vann
Tilsett 4,16 lter vann
 
Oddvar Demmo skrev:
har du en OG på 1058 med 20 liter er det slik:
58 x 20 = 1160  divider så 1160 på ønsket OG 1048
1160 / 48 = 24,16 - 20 = 4,16 liter for lite vann
Tilsett 4,16 lter vann

Supert :)Den skal inn i brygge boka mi.
 
Tilbake
Topp