Tilsette sukker under stormgjæring ved lav OG

Hei! Brygget akkurat batch #3, en IPA. Brukte mer korn enn oppskriften tilsa, men endte opp med en relativt lav OG. Da jeg bladde gjennom boka "Ølbrygging fra hånd til munn" leste jeg en plass at et tips for høyere alkoholprosent (og et noe tørrere øl) kunne være å tilsette sukkerlake under stormgjæringen.

Vil dette være smart? Eventuelt, hvor mye alkohol vil x antall gram per liter utgjøre?

Støtter meg nok en gang til dere guruer på forumet, etter veldig gode svar på forrige innlegg.

Håvard
 
Forresten: Kan det være slik at sukkeret fra mesken legger seg i bunnen av gryta, og den OG som blir målt ved å ta mesk fra toppen faktisk ikke er helt korrekt?
 
I stillestående vørter kan det bli stor forskjell på topp og bunn, har selv målt 1.050 ved krana og 1.020 fra toppen, så pass på :)
 
Tilbake
Topp