Jeg gjør som Dokkedal. Et tips: Tappestangen kan bli litt skitten med tiden. Har løst det hjelp av en rensebørste for et blåseinstrument, lang tynn børste med skrå bust i enden. Denne er skjøtet slik at den når helt til bunns i tappestangen. Det har fungert helt topp.
Gjør også som nevnt over.
Den flaskefylleren jeg har kan lett demonteres, så gjøre det å vasker med klorin og skylles umiddelbart etter tapping. Etter snart 20 brygg ser den fortsatt ny ut
Før tapping går alt utstyr igjennom en runde med starsan.
Jeg har begynt å sette tappestangen på en hevert i stedet for på krana. Måtte gjøre det en gang jeg ikke hadde gjæringskar med kran i nærheten og har etter det fortsatt å bruke heverten. Jeg setter ca. 16 flasker på bordet, stikker tappestangen ned i flaskene og fyller alle før jeg korker. Synes det er mye enklere, slipper å stå å holde hver flaske. Og heverten er jo allerede rengjort før overføring i sekundærkar, så det er ikke mer arbeid med det heller.
Tilleggsspørsmål til proffene og til Dokkedal: Er omstikking nødvendig kun når du skal karbonere på ny gjæringstank, eller omstikker man om man skal legge inn en halv teskje sukker i hverflaske og karbonere på flaske? Med andre ord: må man ha 2 kar og omstikke eller kan man tappe på flaske direkte fra gjæringskaret, bare man heller i litt sukker i flaska?
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.