Hei, har vurdert å gå fra BB30 gen. 3 til en BB60 Automatic i løpet av sommeren, men så kom en liten tanke snikende med hensyn på gjæringskarene og evt. ulik OG?
Etter nedkjøling av vørten, og den har stått i ro en times tid for bedre flokkulering, vil ikke de tyngre sukkerstoffene også ligge i nedre del av vørten? (Har jo sett at SG måling fra bunn og topp av kokekaret ga relativt store forskjeller etter ferdig skylling, og uten å røre opp vørten).
Vil ikke da tapping i 2 x 25-liters gjæringskar medføre en fare for at det første karet har en større OG enn det andre karet, og dermed kunne få 2 ulike resultater av samme batch?
Mulig jeg er helt på jordet her, og ikke burde være urolig for dette?
Etter nedkjøling av vørten, og den har stått i ro en times tid for bedre flokkulering, vil ikke de tyngre sukkerstoffene også ligge i nedre del av vørten? (Har jo sett at SG måling fra bunn og topp av kokekaret ga relativt store forskjeller etter ferdig skylling, og uten å røre opp vørten).
Vil ikke da tapping i 2 x 25-liters gjæringskar medføre en fare for at det første karet har en større OG enn det andre karet, og dermed kunne få 2 ulike resultater av samme batch?
Mulig jeg er helt på jordet her, og ikke burde være urolig for dette?