God aften!
Jeg har et par surøl spørsmål som jeg lurer på om noen kan hjelpe med.
Det gjelder mitt først forsøk med surøl som nå har stått i 16 måneder med WLP655, og de siste tre måneder med svartsurbær og eiketerninger.
OG 1057, FG målt i dag var 1007.
1. Ølet smaker godt, men jeg opplever det ikke som veldig surt/syrlig. Vil det tjene på lengre tid på ballongen, eller bør jeg regne med at dette er så surt som det blir?
2. Gjør kullsyre noe med opplevelsen av syrlighet i ølet? :jaha:
3. Karbonering: Jeg vil ha ølet på flasker, og kan velge mellom vanlig flasking, eller fat -> beergun -> flaske. Jeg ser for meg at det er enklere å kontrollere karboneringen med sistnevnte metode med et surøl, hvis ingen har gode grunner for at flaskemodning er det rette når det gjelder surøl?
Jeg har et par surøl spørsmål som jeg lurer på om noen kan hjelpe med.
Det gjelder mitt først forsøk med surøl som nå har stått i 16 måneder med WLP655, og de siste tre måneder med svartsurbær og eiketerninger.
OG 1057, FG målt i dag var 1007.
1. Ølet smaker godt, men jeg opplever det ikke som veldig surt/syrlig. Vil det tjene på lengre tid på ballongen, eller bør jeg regne med at dette er så surt som det blir?
2. Gjør kullsyre noe med opplevelsen av syrlighet i ølet? :jaha:
3. Karbonering: Jeg vil ha ølet på flasker, og kan velge mellom vanlig flasking, eller fat -> beergun -> flaske. Jeg ser for meg at det er enklere å kontrollere karboneringen med sistnevnte metode med et surøl, hvis ingen har gode grunner for at flaskemodning er det rette når det gjelder surøl?