heisann
kommet med enda et nybegynnerspørsmål som noen kanskje kan hjelpe med
i dag var planen å flaske mitt første brygg en, pale ale.
planen var å blande en ca 6 gram sukker pr liter vørter i 2-3 dl vann og senke det til ca 20 grader og tømme det i omstikningsdunken før jeg tapper i vørteren.
tenker da å legge slangen fra heverten i en kveil i bunn av dunken.
1; vil sukkerlaken da blande seg nok med vørteren eller må jeg røre /riste? ser for meg at jeg blander inn en del ekstra luft dersom jeg gjør dette.
2; hvordan vet jeg hvor mye totalt sukker jeg trenger? ser at det står vørter opp til 25 litersmerket i gjæringskaret. men en del av dette vil vel ligge i igjen i bunn.. ser at det går et skille et par cm over bunn. regner med dette er ting jeg ikke vil ha med. blir det da 25 liter - volumet som disse centimetrene i bunn utgjør, eller må jeg trekke fra enda mer?
kommet med enda et nybegynnerspørsmål som noen kanskje kan hjelpe med
i dag var planen å flaske mitt første brygg en, pale ale.
planen var å blande en ca 6 gram sukker pr liter vørter i 2-3 dl vann og senke det til ca 20 grader og tømme det i omstikningsdunken før jeg tapper i vørteren.
tenker da å legge slangen fra heverten i en kveil i bunn av dunken.
1; vil sukkerlaken da blande seg nok med vørteren eller må jeg røre /riste? ser for meg at jeg blander inn en del ekstra luft dersom jeg gjør dette.
2; hvordan vet jeg hvor mye totalt sukker jeg trenger? ser at det står vørter opp til 25 litersmerket i gjæringskaret. men en del av dette vil vel ligge i igjen i bunn.. ser at det går et skille et par cm over bunn. regner med dette er ting jeg ikke vil ha med. blir det da 25 liter - volumet som disse centimetrene i bunn utgjør, eller må jeg trekke fra enda mer?