Hei.
Er jomfruelig ny i bryggekunsten, men er i gang med mine første "tester"... Prøvde oss på tjekkisk pilsner forrige helg, der alt gjekk rimelig bra etter "plan" og oppskrift. Begge gjæringskarene putrer og går i kjelleren, der temperaturen er ca 13`C. (Er dette passende temperatur?)
I går skulle me utfordre oss sjølv på brygging av mørkt Lagerøl fra Bayern, Det me såg var at me trolig hadde kverna malten for fint, og dermed at det gav stoooore mengder bunnslam i begge gjæringskarene. Kor grovt er det normalt og kverne malten?
Og er det mulig å bruke hevert å "stikke om" til ein nytt, desinfisert gjæringskar i dag for å få bort litt av bunnfallet?
Eller er det like godt å la det stå i fred og la det gå sin gang?
(Satte gjær i igår kl 23.00, for 13timer sidan)
Mvh Nybegynner
Er jomfruelig ny i bryggekunsten, men er i gang med mine første "tester"... Prøvde oss på tjekkisk pilsner forrige helg, der alt gjekk rimelig bra etter "plan" og oppskrift. Begge gjæringskarene putrer og går i kjelleren, der temperaturen er ca 13`C. (Er dette passende temperatur?)
I går skulle me utfordre oss sjølv på brygging av mørkt Lagerøl fra Bayern, Det me såg var at me trolig hadde kverna malten for fint, og dermed at det gav stoooore mengder bunnslam i begge gjæringskarene. Kor grovt er det normalt og kverne malten?
Og er det mulig å bruke hevert å "stikke om" til ein nytt, desinfisert gjæringskar i dag for å få bort litt av bunnfallet?
Eller er det like godt å la det stå i fred og la det gå sin gang?
(Satte gjær i igår kl 23.00, for 13timer sidan)
Mvh Nybegynner