Lurer på noe angående stegmesking.
Brygget igår en skotsk ale som skulle ha 60 min på 66 grader, og 10 min på 78 grader.
Regnet ut strike temp til 71 grader, og tilsatt maltet og traff perfekt.
Når vi skal opp til 78 grader tar dette umåtelig lang tid på vårt bryggeri, der man bare kan bruke 1000W elementet når det er vørter i kjelen.
Hva "gjør man med tiden" fra 66 til 78 grader? Bare ser man bort i fra denne, og mesker 10 minutt når ønsket temperatur er oppnådd?
Brygget igår en skotsk ale som skulle ha 60 min på 66 grader, og 10 min på 78 grader.
Regnet ut strike temp til 71 grader, og tilsatt maltet og traff perfekt.
Når vi skal opp til 78 grader tar dette umåtelig lang tid på vårt bryggeri, der man bare kan bruke 1000W elementet når det er vørter i kjelen.
Hva "gjør man med tiden" fra 66 til 78 grader? Bare ser man bort i fra denne, og mesker 10 minutt når ønsket temperatur er oppnådd?