Knut André
Norbrygg-medlem
Jeg har tenkt å lage en weissbier ved anledning, men klarer ikke å bli helt klok på meskeskjema.
Det jeg er mest sikker på, er at jeg "må" ha et trinn på 50°C, for å bryte ned proteiner litt, for å holde ølet uklart.
(Gj.f. det Gahr sier her, bl.a. http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,6377.msg54412.html#msg54412)
Men så:
-Først 60°C så 70°C slik som i bl.a. http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,1896.0.html ?
-Rett til ca 67°C ?
Skal jeg ha med 40°C-45°C for nelliksmak? (Igjen http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,6377.msg54412.html#msg54412) ?
Ca hvor lenge på hvert trinn?
Det jeg er mest sikker på, er at jeg "må" ha et trinn på 50°C, for å bryte ned proteiner litt, for å holde ølet uklart.
(Gj.f. det Gahr sier her, bl.a. http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,6377.msg54412.html#msg54412)
Men så:
-Først 60°C så 70°C slik som i bl.a. http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,1896.0.html ?
-Rett til ca 67°C ?
Skal jeg ha med 40°C-45°C for nelliksmak? (Igjen http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,6377.msg54412.html#msg54412) ?
Ca hvor lenge på hvert trinn?