Stegmesking Weissbier

Knut André

Norbrygg-medlem
Jeg har tenkt å lage en weissbier ved anledning, men klarer ikke å bli helt klok på meskeskjema.
Det jeg er mest sikker på, er at jeg "må" ha et trinn på 50°C, for å bryte ned proteiner litt, for å holde ølet uklart.
(Gj.f. det Gahr sier her, bl.a. http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,6377.msg54412.html#msg54412)
Men så:
-Først 60°C så 70°C slik som i bl.a. http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,1896.0.html ?
-Rett til ca 67°C ?

Skal jeg ha med 40°C-45°C for nelliksmak? (Igjen http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,6377.msg54412.html#msg54412) ?

Ca hvor lenge på hvert trinn?
 
Per Aslak skrev:

Ah, meget interessant, men også noe avansert.

Kort:
30°C i 30 min
25-30% (Tykkmesk) til 63°C i 30 min (decoction)
Bland og hold på 40°C i 30 min
Varm opp til 72°C og hold til all stivelse er konvertert
Varm til 78°C og tapp av.

Det kunne vært interessant å prøve, men jeg tror jeg bør gjøre det litt enklere på første hveteølet mitt.
 
Oppdatering:
Landet på 50/67/78°C i 20/60/20min
Direkte oppvarming av mesken (la vekk kjøleboksen og fant frem Stana-bryggeriet igjen).

Oppskrift:
50% Pilsnermalt
50% Hvetemalt
Hallentrau Perle 7.8% til ~15 IBU ved 60min
Gjærnæring
Wyeast 3068

OG 54 (litt høy)
Koketid 90min

Skal kommentere om noen uker om den blir god.


Neste gang vil jeg prøve det litt mer avanserte meskeskjemaet Per Aslak linket til.
 
Tilbake
Topp