Jeg har brukt denne gjæren før og den er super. Det er en "true top-cropping strain", som det står på Wyeast sine sider; formodentlig stammer gjæren fra Boddingtons. (Dette må være feil, for Boddingtons er jo Manchester - så det er nok Youngs, som Espen mener.)
Når jeg gjærer ale, pleier jeg å titte nedi karet når jeg mistenker at gjæringen går mot slutten. Da blir overflaten gradvis fri for skum og ølet er ferdig til å tappes for lagring. Med denne gjæren er det ikke slik. Skummet (et grått, tykt, fast, gørrete lag) holder seg og holder seg, selv om avtappede prøver viser at SG er nede på forventet nivå (FG) og vel så det.
Spørsmålet er: Skal det være slik? Jeg antar det. Kan noen forklare litt mer om dette? Er det rett og slett dette som er "true top-cropping"?
Ærbødigst
Morten
Når jeg gjærer ale, pleier jeg å titte nedi karet når jeg mistenker at gjæringen går mot slutten. Da blir overflaten gradvis fri for skum og ølet er ferdig til å tappes for lagring. Med denne gjæren er det ikke slik. Skummet (et grått, tykt, fast, gørrete lag) holder seg og holder seg, selv om avtappede prøver viser at SG er nede på forventet nivå (FG) og vel så det.
Spørsmålet er: Skal det være slik? Jeg antar det. Kan noen forklare litt mer om dette? Er det rett og slett dette som er "true top-cropping"?
Ærbødigst
Morten
Sist redigert: