Hei!
Begynner og få ganske god kontroll på bryggeprosessen med unntak av gravitymåling. Dette gjelder både pre og post-boil, mens FG-målingen er ganske rett frem.
Føler jeg får såpass mange forskjellige målinger avhengig av hvor i prosessen jeg gjør det, og blir da i tvil om jeg i det hele tatt er i nærheten av målene.
Spiller det noen rolle fra "hvor" jeg henter prøvene til målingen? Synker sukkeret, slik at jeg får en høyere måling lenger nede i kjelen, og lavere måling oppe? Hvordan tar folk målinger generelt?
Takk for svar
Begynner og få ganske god kontroll på bryggeprosessen med unntak av gravitymåling. Dette gjelder både pre og post-boil, mens FG-målingen er ganske rett frem.
Føler jeg får såpass mange forskjellige målinger avhengig av hvor i prosessen jeg gjør det, og blir da i tvil om jeg i det hele tatt er i nærheten av målene.
Spiller det noen rolle fra "hvor" jeg henter prøvene til målingen? Synker sukkeret, slik at jeg får en høyere måling lenger nede i kjelen, og lavere måling oppe? Hvordan tar folk målinger generelt?
Takk for svar