Hei!
Har to spørsmål angående brygging av ølsett. Har akkurat satt Muntons Premium Gold, Midas Ale. En kamerat av meg sa at det kunne være en fordel og tappe om ølet etter et par-tre dager. Dette for å få bort døde gjærceller, som kunne gi bismak. Men kan gjæringen stoppe dersom jeg gjør dette og siler bort bunnfallet?
Det andre er ettersukring på flaske. Tidligere har jeg hatt ca 1/2 teskje sukker på hver 0,33 flaske. Dette har fungert fint. Men nå har jeg light spraymalt. Noen fordel meg og bruke det isteden?
Takker for svar
Har to spørsmål angående brygging av ølsett. Har akkurat satt Muntons Premium Gold, Midas Ale. En kamerat av meg sa at det kunne være en fordel og tappe om ølet etter et par-tre dager. Dette for å få bort døde gjærceller, som kunne gi bismak. Men kan gjæringen stoppe dersom jeg gjør dette og siler bort bunnfallet?
Det andre er ettersukring på flaske. Tidligere har jeg hatt ca 1/2 teskje sukker på hver 0,33 flaske. Dette har fungert fint. Men nå har jeg light spraymalt. Noen fordel meg og bruke det isteden?
Takker for svar