Hei medbryggere!
Jeg smakte på min nybryggede IPA i går og ble litt skuffet over en litt påtrengende sødme i ølen. Hva er årsaken til dette?
Min teori er at det kan skyldes enten for mye Crystal malt i ølet eller for lav utgjæringsgrad.
OG var 1,072 - FG 1,019
Maris Otter Pale Malt 4750 grammes - 88 %
Cara Amber 60 EBC 300 grammes - 6 %
Munich Malt 20 EBC 350 grammes - 6 %
Ølet har bare stått 9 dager siden flasking, så det er mulig karboneringen ikke er helt ferdig ennå.
Andre teorier mottas med takk!
Jeg smakte på min nybryggede IPA i går og ble litt skuffet over en litt påtrengende sødme i ølen. Hva er årsaken til dette?
Min teori er at det kan skyldes enten for mye Crystal malt i ølet eller for lav utgjæringsgrad.
OG var 1,072 - FG 1,019
Maris Otter Pale Malt 4750 grammes - 88 %
Cara Amber 60 EBC 300 grammes - 6 %
Munich Malt 20 EBC 350 grammes - 6 %
Ølet har bare stått 9 dager siden flasking, så det er mulig karboneringen ikke er helt ferdig ennå.
Andre teorier mottas med takk!