Hei,
planlegger fortsatt oppskalering av utstyret mitt. Inspirert av "Terassebryggeriet" vurderer jeg for tiden om det ville gjøre bryggingen enklere å benytte en silkurv til malten, i steden for å ha den "rett i gryta". Hva med å kjøpe en 98 liters kjele + en 50 liters kjele, og så borer man en mengde 1,5mm hull i "veggene" på 50 literen og benytter den som silkurv? Da kan man enkelt "heise ut" malten etter at meskingen er ferdig.
Fordeler: Ett kokekar til oppkok, mesking, koking med humle og nedkjøling. (Jeg ser for meg en liten "isolasjonsfrakk" som blir påkledd under meskeprosessen).
Ulempe(r)? Dårligere utbytte regner jeg med?
planlegger fortsatt oppskalering av utstyret mitt. Inspirert av "Terassebryggeriet" vurderer jeg for tiden om det ville gjøre bryggingen enklere å benytte en silkurv til malten, i steden for å ha den "rett i gryta". Hva med å kjøpe en 98 liters kjele + en 50 liters kjele, og så borer man en mengde 1,5mm hull i "veggene" på 50 literen og benytter den som silkurv? Da kan man enkelt "heise ut" malten etter at meskingen er ferdig.
Fordeler: Ett kokekar til oppkok, mesking, koking med humle og nedkjøling. (Jeg ser for meg en liten "isolasjonsfrakk" som blir påkledd under meskeprosessen).
Ulempe(r)? Dårligere utbytte regner jeg med?