@Finn Berger skrev dette i en annen tråd:
Edit: Jeg hadde igjen 5,3g servomyces og blandet dette med 47,7g druesukker.
Det var ganske genialt. Da Servomyces og druesukkeret har (omtrent) samme konsistens, er det enkelt å få den homogen. Har den i en liten tett plastboks, og rister den lett før jeg tar av den. Det er lett å måle opp. Jeg så også at på mine ca 150 liter øl, har jeg brukt Servomyces nok til ca 470 liter øl (eller nok til 235 liter starter da det skal være dobbel mengde). Nå blir det lettere å følge anbefalingenDet der blir veldig vanskelig for en lektor med bare liten forstand, men her er min løsning: 10 gr Cervomyces, som rekker til 1000 liter øl. Altså 1 gr per 100 liter.
Det er litt klønete å måle opp, men om du blander de 10 grammene med 90 gram druesukker, er det ikke så gæ'ernt. Da trenger du 2,5 gram av den blandinga til en 25 liters batch, og det er sånn ca. ei halv teskje. Eller ei kvart til 12,5 liter.
Edit: Jeg hadde igjen 5,3g servomyces og blandet dette med 47,7g druesukker.