Ser dette greit ut for en sweet stout?

Ser dette greit ut? Burde jeg bruke litt havre, eller vil den høye mesketemperaturen hjelpe nok på fylden?

Amtmandens Søde Style: Sweet Stout Brewer: Runar Stock

Statistics
Volume: 25 liters
OG: 1043
FG: 1014
Alcohol: 3.8 % by vol.
Colour: 72 EBC (Black)
Bitterness: 19 IBU
BU/GU: 0.44

Fermentables
Pale Malt 7 EBC 7 EBC 4200 g
Roasted Barley 1500 EBC 250 g
Chocolate Malt 1200 EBC 150 g
Cara Crystal 120 EBC 120 EBC 300 g

Mash schedule: 69 degrees for nn minutes, 78 degrees for 10 minutes.

Hops
Pacific Gem 14.8% alpha 12 g 60 minutes

Fermentation
Yeast: WLP007 English Ale

Comments:
Roasted Barley = Carafa III

37L vann totalt.

singel infusjon med utmesk.

14L xx°C -> 69°C + 5,6g CaCO3 + 2,8g NaHCO3

23L xx°C -> 78°C
 
Tror ikke den vil oppleves så voldsomt søt, men det blir sikkert et godt øl. Havre gir munnfølelse, ikke noe sødme. For å gi mer sødme kan du bruke en gjær med lavere utgjæringsgrad, f.eks. WLP002. Et annet alternativ er selvsagt også å bruke laktose.
 
runarstock skrev:
Ikke det samme nei, men Beercalc har ikke carafa på lista, derfor skrevet sånn.

Teknisk sett er det riktigere å kalle det black malt enn roasted barley, men det betyr lite.
 
Gahr skrev:
runarstock skrev:
Ikke det samme nei, men Beercalc har ikke carafa på lista, derfor skrevet sånn.

Teknisk sett er det riktigere å kalle det black malt enn roasted barley, men det betyr lite.

Joda, men jeg renskriver oppskrifta og lagrer den lokalt, så det blir riktig ved en senere anledning.
 
Fikk litt problemer i huset med kone og gallestein, så all brygging ble parkert en stund her. Ligger både to og tre brygg etter skjema  :noway:
 
Tilbake
Topp