Vi er tre personer som har brygget på et laug et par ganger. Siste brygg før jul var en pils som vi har noen spørsmål ved. Alle karrene har fått identisk behandling fra kokekjælen til ferdig gjæring. De har gjæret i samme kjølerom og fått samme diacetylrest.
To av oss flasket/fatet forrige uke. Mitt gjæringskarr hadde nesten en spritaktig alkohollukt over seg da vi åpnet lokket. Den andre var helt ok. Hva kan noe slikt skyldes. Så for øvrig ingen andre tegn på infeksjoner i overflate og den har gjæret bra ned til est. FG
Identifiserte mulige feilkilder: For høy mesketemp i starten av mesken. - Men dette ville vel påvirket begge gjærkar?
Kan det oppstå forskjell i når på 70 liters kjelen man tapper. Vil en som tapper først få mindre sukker enn den siste? Det synker vel ikke så fort når man sirkulerer vøreter under nedkjøling?
To av oss flasket/fatet forrige uke. Mitt gjæringskarr hadde nesten en spritaktig alkohollukt over seg da vi åpnet lokket. Den andre var helt ok. Hva kan noe slikt skyldes. Så for øvrig ingen andre tegn på infeksjoner i overflate og den har gjæret bra ned til est. FG
Identifiserte mulige feilkilder: For høy mesketemp i starten av mesken. - Men dette ville vel påvirket begge gjærkar?
Kan det oppstå forskjell i når på 70 liters kjelen man tapper. Vil en som tapper først få mindre sukker enn den siste? Det synker vel ikke så fort når man sirkulerer vøreter under nedkjøling?