Kasami
Norbrygg-medlem
Om to uker er det ny bryggehelg, og da har jeg planlagt et eksperimentelt brygg med røykmalt og einerlåg. I utgangspunktet tenkte jeg et brygg med einerlåg og et røykøl, men jeg fant ut at jeg måtte han en dunkelweizen, og bestemte meg for å kombinere de.
Derfor lurer jeg på om noen har innspill til denne oppskriften.
Ingredients for 20 l:
------------
Amt Name Type # %/IBU
2,00 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 42,6 %
2,00 kg Smoked Malt (17,7 EBC) Grain 2 42,6 %
0,50 kg Rye Malt (9,3 EBC) Grain 3 10,6 %
0,20 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC) Grain 4 4,3 %
30,00 g Challenger [6,00 %] - Boil 60,0 min Hop 5 20,2 IBUs
15,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 20,0 Hop 6 5,1 IBUs
1,0 pkg California Ale (White Labs #WLP001) med starter
Einerlåg før mesking, og noe einer også sammen med 20 minuttershumlen.
Mesking på 66-67 grader og gjæring på 19-20 grader i to uker.
Jeg er litt bekymra for at dette er for mange forskjellige ideer, både med rug, røykmalt og einerlåg.
Edit: Kom på at beregna verdier kunne være nyttig:
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 29,20 l
Post Boil Volume: 24,53 l
Batch Size (fermenter): 20,00 l
Bottling Volume: 18,30 l
Estimated OG: 1,053 SG
Estimated Color: 17,5 EBC
Estimated IBU: 25,3 IBUs
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Est Mash Efficiency: 89,3 %
Boil Time: 70 Minutes
Derfor lurer jeg på om noen har innspill til denne oppskriften.
Ingredients for 20 l:
------------
Amt Name Type # %/IBU
2,00 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 42,6 %
2,00 kg Smoked Malt (17,7 EBC) Grain 2 42,6 %
0,50 kg Rye Malt (9,3 EBC) Grain 3 10,6 %
0,20 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC) Grain 4 4,3 %
30,00 g Challenger [6,00 %] - Boil 60,0 min Hop 5 20,2 IBUs
15,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 20,0 Hop 6 5,1 IBUs
1,0 pkg California Ale (White Labs #WLP001) med starter
Einerlåg før mesking, og noe einer også sammen med 20 minuttershumlen.
Mesking på 66-67 grader og gjæring på 19-20 grader i to uker.
Jeg er litt bekymra for at dette er for mange forskjellige ideer, både med rug, røykmalt og einerlåg.
Edit: Kom på at beregna verdier kunne være nyttig:
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 29,20 l
Post Boil Volume: 24,53 l
Batch Size (fermenter): 20,00 l
Bottling Volume: 18,30 l
Estimated OG: 1,053 SG
Estimated Color: 17,5 EBC
Estimated IBU: 25,3 IBUs
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Est Mash Efficiency: 89,3 %
Boil Time: 70 Minutes