Hallstein
Norbrygg-medlem
Hei folkens! Fikk lyst til å dele en ny oppskrift jeg prøvde å brygge i går. Blir spennende å finne ut av resultatet.
Håper på at det kanskje skal bli en øl som blir leskende, med en god del maltsmak.
Første gangen jeg brygget med rug, og første gang jeg bruker humleposer til pellets. Fikk overraskende mindre trub enn vanlig. Vil nok bruke humleposer mer framover.
Rød Rug Ale
Preboil Volum : 24L
Volum til gjæring : 20L
Preboil Gravity : 1.045
OG : 1.053
Estimert FG : 1.012-1.013
Mesking ved 66 grader i 60min, koketid 60min
76% effektivitet.
Malt :
UK Pale Ale Malt 3.000 kg 64,0 % 3.7 In Mash/Steeped
US Flaked Rye 0.550 kg 12,3 % 0.7 In Mash/Steeped
German Munich Malt 0.400 kg 8,2 % 0.9 In Mash/Steeped
UK Rye Malt 0.400 kg 8,2 % 0.4 In Mash/Steeped
US Caramel 80L Malt 0.200 kg 4,1 % 9.6 In Mash/Steeped
US Caramel 120L Malt 0.100 kg 2,1 % 1.4 In Mash/Steeped
Belgian Special B 0.050 kg 1,0 % 2.9 In Mash/Steeped
Humle
US Nugget 12,0 % 10 g 14.4 Bagged Pellet Hops 60 Min From End
US Nugget 12,0 % 10 g 8.7 Bagged Pellet Hops 20 Min From End
US Nugget 12,0 % 10 g 5.2 Bagged Pellet Hops 10 Min From End
US Willamette 5,6 % 25 g 0.7 Bagged Pellet Hops 1 Min From End
Gjæres ved 14-15 grader i 1 uke og 20-22 grader i 1 uke med Nottingham Ale Gjær.
Blir deretter tvangskarbonert på fat.
Håper på at det kanskje skal bli en øl som blir leskende, med en god del maltsmak.
Første gangen jeg brygget med rug, og første gang jeg bruker humleposer til pellets. Fikk overraskende mindre trub enn vanlig. Vil nok bruke humleposer mer framover.
Rød Rug Ale
Preboil Volum : 24L
Volum til gjæring : 20L
Preboil Gravity : 1.045
OG : 1.053
Estimert FG : 1.012-1.013
Mesking ved 66 grader i 60min, koketid 60min
76% effektivitet.
Malt :
UK Pale Ale Malt 3.000 kg 64,0 % 3.7 In Mash/Steeped
US Flaked Rye 0.550 kg 12,3 % 0.7 In Mash/Steeped
German Munich Malt 0.400 kg 8,2 % 0.9 In Mash/Steeped
UK Rye Malt 0.400 kg 8,2 % 0.4 In Mash/Steeped
US Caramel 80L Malt 0.200 kg 4,1 % 9.6 In Mash/Steeped
US Caramel 120L Malt 0.100 kg 2,1 % 1.4 In Mash/Steeped
Belgian Special B 0.050 kg 1,0 % 2.9 In Mash/Steeped
Humle
US Nugget 12,0 % 10 g 14.4 Bagged Pellet Hops 60 Min From End
US Nugget 12,0 % 10 g 8.7 Bagged Pellet Hops 20 Min From End
US Nugget 12,0 % 10 g 5.2 Bagged Pellet Hops 10 Min From End
US Willamette 5,6 % 25 g 0.7 Bagged Pellet Hops 1 Min From End
Gjæres ved 14-15 grader i 1 uke og 20-22 grader i 1 uke med Nottingham Ale Gjær.
Blir deretter tvangskarbonert på fat.