Rehydrere eller lage starter?

SveinB

Norbrygg-medlem
Jeg skal brygge med US Safale-05 i morgen. Jeg lurer på om det er lurt å lage starter på denne, eller om det er greit å bare rehydrere i lunket vann? Noen tips?
 
US Safale-05

Strø gjæren på minst 10 ganger sin egen vekt av sterilt vann eller vørter ved 27 ° C ± 3 ° C ( 80 ° C ± 6 ° F). La den hvile i 15 til 30 minutter . Forsiktig røre i 30 minutter , og kaste den resulterende kremen inn i gjæringsbeholderen .


Sprinkle the yeast in minimum 10 times its weight of sterile water or wort at 27°C ± 3°C (80°F ± 6°F). Leave to rest 15 to 30 minutes. Gently stir for 30 minutes, and pitch the resultant cream into the fermentation vessel.
 
Jeg fulgte rådet, som åpenbart var godt. Ølet kom godt i gang på under 10 timer, så dette er metoden!
 
Har gjort det samme og opplevd at det tok 1 1/2 døgn for å komme i gang skikkelig, så det varierer. Men ølet blir godt til slutt, uansett.
 
Er gjæren gammel så kan man sikkert lage starter. Men da er det lettere å kjøpe ny pakke gjær. Man lager i utgangspunktet ikke starter av tørrgjær da tørrgjær allerede er frisk og fin, trenger bare litt vann (rehydrering).
 
Tilbake
Topp