Red ale skal lages! Råd/tips gjær..

Skal igang imorgen å brygge en red ale. Jeg har to typer tørrgjær for hånden, safale 04 og safale us05. Jeg vet 04 er mest "typeriktig", men har lest den kan bli veldig fruktig, og produsere mye estere på for høy gjæretemp.. (jeg har ikke gjæreskap, men kjeller som holder ca 18 grader) Så har jeg 05, som i utgangspunktet vel er en god allrounder? Noen synspunkter? Noen som har gjæret red ale med 05?
 
Hvilke humletyper skal du bruke? Med amerikansk humle ville jeg brukt US05, med britisk humle ville jeg brukt 04.
 
Jeg har aldri opplevd at 04 har produsert spesielt mye fruktige estere ved 18 g. Men kan nok bidra endel i smaksbilde på 23-24 g. Og red ale har vel i bunn og grunn såpass mye maltighet i seg at det skal litt til før det blir overrumplet. Ville helt klart gått for 04.
 
Tilbake
Topp