stenkarlsen
Norbrygg-medlem
Jeg har en blonde stående som jeg skal flaske i helga og for å samle litt poeng har jeg lovt kjerringa å sette alt ølutstyret i kjelleren gjennom jula. Det vil si jeg må karbonisere flaskene på 12 grader.
Jeg har funnet en kalkulator som forteller meg hvor mye sukker jeg trenger da: http://www.brewersfriend.com/beer-priming-calculator/
Det jeg lurer på:
Hvordan funker det? jeg må ha mindre sukker på lavere temp?
Produserer gjær mer CO2 på lavere temp?
Vil det ta mye lenger tid?
Hva skjer hvis øla når 20 grader da? Holder den samme co2 innhold?
Finnes det noen + eller - med dette?
Jeg har funnet en kalkulator som forteller meg hvor mye sukker jeg trenger da: http://www.brewersfriend.com/beer-priming-calculator/
Det jeg lurer på:
Hvordan funker det? jeg må ha mindre sukker på lavere temp?
Produserer gjær mer CO2 på lavere temp?
Vil det ta mye lenger tid?
Hva skjer hvis øla når 20 grader da? Holder den samme co2 innhold?
Finnes det noen + eller - med dette?