Jeg har nettop kjøpt alt jeg trenger for å lage øl. Trodde jeg.
Men jeg har kjøpt platekjøler, og ikke kjøpt bazooka-filter.
Malten kokes i maltpose, og humlen i humleposer. Er dette tilstrekkelig for at ikke platekjøleren skal gå tett??
Hvis ikke, hvordan kan jeg improvisere dette?
Tappe vørteren gjennom en trakt med et kaffefilter, deretter i platekjøleren? Får jeg da nok hevert-effekt til å dra vørteren gjennom kjøleren?
La vørteren kjøle seg ned "naturlig"? Hvor lang tid tar dette? Fare for infeksjon??
Håper noen er våkne og kan svare, jeg satser på å begynne i morgen tidlig
Men jeg har kjøpt platekjøler, og ikke kjøpt bazooka-filter.
Malten kokes i maltpose, og humlen i humleposer. Er dette tilstrekkelig for at ikke platekjøleren skal gå tett??
Hvis ikke, hvordan kan jeg improvisere dette?
Tappe vørteren gjennom en trakt med et kaffefilter, deretter i platekjøleren? Får jeg da nok hevert-effekt til å dra vørteren gjennom kjøleren?
La vørteren kjøle seg ned "naturlig"? Hvor lang tid tar dette? Fare for infeksjon??
Håper noen er våkne og kan svare, jeg satser på å begynne i morgen tidlig