Etter å ha lest til øyet ble stort og vått både her og på andre forum har jeg omsider bestemt meg for å begynne med ekstraktbrygging i første omgang.
Nødvendig utstyr ble bestilt fra Petit og pakka kom i dag.
Har et stort ledig kjøleskap som jeg kan stille til å holde temp på 10-14 grader og har veldig lyst til å prøve å lage pils i første omgang.
Det som imidlertid gjør meg betenkt er at jeg opprinnelig hadde bestilt undergjær til dette bruk, men ble anbefalt å kjøpe nottingham overgjær i stedet.
(7023 NYHET 11 gr Notthingham overgjær til 25 liter (som undergjær bruk 2 pakker) 25,00)
På nettsiden til Petit er det opplyst at man skal bruke 2 pakker hvis den skal brukes som undergjær.
Er det noen som har forsøkt dette ?
Jeg trodde at overgjær og undergjær var helt forskjellige typer med forskjellige temperaturpreferanser slik at hvis man bruker overgjær som undergjær funker ikke gjæren fordi det blir for kaldt ??
Er det noen som kan svare på dette ?
Er redd for å ende opp med to døde 25 litere :-\
Nødvendig utstyr ble bestilt fra Petit og pakka kom i dag.
Har et stort ledig kjøleskap som jeg kan stille til å holde temp på 10-14 grader og har veldig lyst til å prøve å lage pils i første omgang.
Det som imidlertid gjør meg betenkt er at jeg opprinnelig hadde bestilt undergjær til dette bruk, men ble anbefalt å kjøpe nottingham overgjær i stedet.
(7023 NYHET 11 gr Notthingham overgjær til 25 liter (som undergjær bruk 2 pakker) 25,00)
På nettsiden til Petit er det opplyst at man skal bruke 2 pakker hvis den skal brukes som undergjær.
Er det noen som har forsøkt dette ?
Jeg trodde at overgjær og undergjær var helt forskjellige typer med forskjellige temperaturpreferanser slik at hvis man bruker overgjær som undergjær funker ikke gjæren fordi det blir for kaldt ??
Er det noen som kan svare på dette ?
Er redd for å ende opp med to døde 25 litere :-\