Oppskrifter Kinn Bryggeri

Pryl
OG 15,1 plato
FG 1,8 plato
46 EBC
25,5 IBU
7,17% ABV
Pils : 80% (2 ebc) circa 4,4kg for 25l
Caramel 300 Viking: 8% (18 ebc) circa 0,5kg for 25l
Carafa Special 2: 1,1% (6 ebc) circa 70g for 25l
Candi sukker 78% - 5,3% (19,8 ebc) circa 0,3kg for 25l
Vanlig hvit sukker - 5,3% circa 0,3kg for 25l

Magnum bittering: 22 IBU circa 11g for 25l
Tettnang aroma: 3,6 IBU circa 30g for 25l

Mash at 47-63-72,5-78C
Abbey gjær (white labs, wyeast eller BE 256) - Westmalle strain
Kjøle til 18c gjære 24c

Vi bruke 2 enzymer i Pryl - trizyme (mash) å få vekke protein og Brewers Clarex (gjæringskar) så at det er glutenfri
Mengde malt etc er basert på 78% eff og 22l ferdig. Avhengig av utstyr og volum man vil ha.

Takk
 
Sist redigert:
Tomasmesse
OG 23 plato
FG 4 plato
43,5 EBC
30 IBU
10,73% ABV

Pils : 75,8% (2 ebc) circa 6,35kg for 25l
Caramel 300 Viking: 4,2% (18 ebc) circa 0,33kg for 25l
Carafa Special 2: 1,1% (6 ebc) circa 80g for 25l
Candi sukker 78% - 10,5% (19,8 ebc) circa 0,65kg for 25l
Vanlig hvit sukker - 8,4% circa 0,8kg for 25l

Magnum bittering: 22/23 IBU circa 20g for 25l
Bobek aroma: 3 IBU circa 20g for 25l
Fuggles aroma: 3 IBU circa 20g for 25l

Mash at 47-62-72,5-78C
Abbey gjær (white labs, wyeast eller BE 256) - Westmalle strain
Kjøle til 19c gjære 24c
 
Spørs om den har endra seg siden denne, eller om det fremdeles er likt. Har vært postet på forumet her tidligere. Jeg brygga denne i januar - ble knallbra. Brukte TF malt og maris otter basemalt.

Vis vedlegget 72294
Spørs om den har endra seg siden denne, eller om det fremdeles er likt. Har vært postet på forumet her tidligere. Jeg brygga denne i januar - ble knallbra. Brukte TF malt og maris otter basemalt.

Vis vedlegget 72294
Hei, vi ikkje produsere Svartekunst lenger så det er fortsatt riktig.
 
Utrolig moro når bryggeriene er på tilbudssiden som dette, jeg har brygget en del Vestkyst som er en favoritt når jeg kjøper øl.

Kona sin favoritt er Gull, den har jeg aldri funnet oppskrift på.
 
Utrolig moro når bryggeriene er på tilbudssiden som dette, jeg har brygget en del Vestkyst som er en favoritt når jeg kjøper øl.

Kona sin favoritt er Gull, den har jeg aldri funnet oppskrift på.
Kinn var rause med oppskrifter tidligere, men gir dem ikke ut nå. Politikken er at folk får greie seg med informasjonen på hjemmesidene, og så bruke evner og kunnskap til å konstruere egen oppskrift ut fra den - om jeg har forstått det riktig.

Jeg trur ikke det er en politikk de tjener på, men det er nå deres vurdering. De taper vel ikke så mye, heller:).

Jeg er glad for å ha oppskrifta til Vestkyst, som jeg har brygga nokså mange ganger - og hver gang må jeg jo kjøpe en Vestkyst for å sjekke min versjon mot originalen. Så de har i alle falle vunnet litt på å gi ut den oppskrifta:).
 
Sist redigert:
Kinn var rause med oppskrifter tidligere, men gir dem ikke ut nå. Politikken er at folk får greie seg med informasjonen på hjemmesidene, og så bruke evner og kunnskap til å konstruere egen oppskrift ut fra den - om jeg har forstått det riktig.

Jeg trur ikke det er en politikk de tjener på, men det er nå deres vurdering. De taper vel ikke så mye, heller:).

Jeg er glad for å ha oppskrifta til Vestkyst, som jeg har brygga nokså mange ganger - og hver gang må jeg jo kjøpe en Vestkyst for å sjekke min versjon mot originalen. Så de har i alle falle vunnet litt på å gi ut den oppskrifta:).
... har du lest 1. post i denne tråden ???? :cool:
 
... har du lest 1. post i denne tråden ???? :cool:
Nei - leste innlegget om Svartekunst, og tenkte bare det var den gode gamle tråden for komersielle oppskrifter :p .

Sånn går det når man kjører for fort. Det er hyggelig at Kinn ser ut til å ha endra politikk, men de var negative til forespørsler om oppskrifter ei god stund - så jeg har ikke brydd meg om å spørre mer.
 
Sist redigert:
Da ønsker jeg å benytte anledningen til å be om oppskriften på kinn vestkyst. Det finnes endel varianter ute på nettet, men ingen fra en så bra kilde som dette

Har oppskriften eller produksjonsmetoden endret seg med årene? Jeg mener den smakte litt annerledes i gamle dager(godt mulig ganen er endret også).

Steinar
 
Tilbake
Topp