Anyone som har ett par enkle og gode oppskrifter til en slik kompaktbrygger liggende? Tenker først og fremst på en hveteøl og en juleøl. Har lest meg blind på BeerCalc og "komponert" en hveteøl som jeg kanskje tror blir grei - se nedenfor. Tar gjerne i mot kommentarer. Men, det er i utgangspunktet årets juleøl jeg trenger litt ekspertise til. Bratbergen tar maks 7,5 kg malt og 30 l vann.
Arnadal Wit:
Statistics
Volume: 25 liters
Boil Volume: 28 liters
OG: 1064
BG: 1057
FG: 1016
Alcohol: 6.3 % by vol.
Colour: 12 EBC (Golden)
Bitterness: 28 IBU
BU/GU: 0.43
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 7 EBC 3500 g
Honey 40 EBC 250 g
Wheat Malt 3 EBC 3000 g
Mash schedule: 67 degrees for 90 minutes
Hops
Hallertauer Tradition 6% alpha 40 g 60 minutes
Hallertauer Tradition 6% alpha 15 g 15 minutes
Hallertauer Tradition 6% alpha 15 g 5 minutes
Fermentation
Yeast: Safbrew WB-06
Fermented at 20 degrees C for 14 days.
Fermented at 20 degrees C for 14 days.
Comments:
1 g knust koriander og appelskinskall tilsettes pr liter når det gjenstår 20 min av koking.
Arnadal Wit:
Statistics
Volume: 25 liters
Boil Volume: 28 liters
OG: 1064
BG: 1057
FG: 1016
Alcohol: 6.3 % by vol.
Colour: 12 EBC (Golden)
Bitterness: 28 IBU
BU/GU: 0.43
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 7 EBC 3500 g
Honey 40 EBC 250 g
Wheat Malt 3 EBC 3000 g
Mash schedule: 67 degrees for 90 minutes
Hops
Hallertauer Tradition 6% alpha 40 g 60 minutes
Hallertauer Tradition 6% alpha 15 g 15 minutes
Hallertauer Tradition 6% alpha 15 g 5 minutes
Fermentation
Yeast: Safbrew WB-06
Fermented at 20 degrees C for 14 days.
Fermented at 20 degrees C for 14 days.
Comments:
1 g knust koriander og appelskinskall tilsettes pr liter når det gjenstår 20 min av koking.