Oppskrift northern german altbier

Jeg synes denne øltypen virker spennende, så jeg har knotet litt i beertools for å finne en oppskrift. Hva tror dere om denne?

Jeg tenkte å meske på rundt 70 grader i 90 minutter.
 

Vedlegg

  • altbier.png
    altbier.png
    114,1 KB · Sett: 377
Oppskriften er fin (selv om jeg kanskje ville økt mengden münchenermalt og redusert tilsvarende på pilsnermaltet), men 70 °C er en svært høy mesketemperatur. Jeg hadde lagt meg på 65-67 °C.
 
Takker!

Versjon 2, denne gang med mer munich, og mesketemperatur senket til 66 grader.
 

Vedlegg

  • altbier.png
    altbier.png
    110,3 KB · Sett: 275
Jeg ville ha byttet mengdene munchner- og pilsmalt. Altbier skal ha en kraftig smak av brød, og det får du av munchnermalt.
 
Tilbake
Topp