Sålangt har jeg kun tuslet med øl (..og gjærtyper) som trives innenfor temperaturspennet jeg har tilgjengelig ved plassering i spisestue/stue/kjøkken. Førstnevnte ligger for tiden stort sett godt under 20, mens kjøkkenet gjerne ligger på 22-23 grader.
Er litt fristet til å prøve et undergjæret øl, sålenge det er såpass kaldt ute at også kjellerbod er rimelig sval og stabil. Temperaturen ligger typisk på 11-13 grader. Den kan ikke senkes under det, kan selvfølgelig økes ved å ha dør på gløtt(åpen) og jeg har ikke gjæringsskap med temperaturstyring. Skulle gjerne hatt mulighet til å senke temperaturen ned mot 0 grader; men det går altså ikke.
Mine Herrer: Hva vil dere foreslå i retning av noe lettdrikkelig øl, som pilsner/lager? All grain, Speidel 20l.
Tar med største glede imot forslag til oppskrift!
MVH
Morten M
Er litt fristet til å prøve et undergjæret øl, sålenge det er såpass kaldt ute at også kjellerbod er rimelig sval og stabil. Temperaturen ligger typisk på 11-13 grader. Den kan ikke senkes under det, kan selvfølgelig økes ved å ha dør på gløtt(åpen) og jeg har ikke gjæringsskap med temperaturstyring. Skulle gjerne hatt mulighet til å senke temperaturen ned mot 0 grader; men det går altså ikke.
Mine Herrer: Hva vil dere foreslå i retning av noe lettdrikkelig øl, som pilsner/lager? All grain, Speidel 20l.
Tar med største glede imot forslag til oppskrift!
MVH
Morten M