Hei!
Takk for informative hjemmesider og forum. Jeg har gått til innkjøp av noe utstyr på Europris, og har tenkt å begynne så smått med et enkelt ølsett før jeg i neste omgang tenker å gå over til ekstraktbrygging. Jeg har kjøpt et Brewmart Danish Style Pils-kit som jeg tenkte å bruke som grunnlag i den fremgangsmåten jeg har funnet på sidene her for slike sett. Dvs. jeg har gått til innkjøp av maltekstrakt istedenfor sukker, og har planer om å koke malten fremfor å følge anvisningene på boksen. Jeg ser at det også anbefales å skifte ut gjæren i ølsettet til fordel for en bedre frisk eller tørr gjær, siden dette så ut til å være et typisk noname-produkt. Men så tar jeg til å lese nøye på etiketten, og da viser det seg at ølsettet er produsert av Munton for norske L.K. Haaland. Det henvises bl. a. til Munton's Beer Kit Enhancer som erstatning for sukker. Etter det jeg har lest, er Munton's av de bedre ølsettprodusentene, og de har kanskje gjær som er av grei kvalitet i disse settene også? Det virker i alle fall som om settet er rimelig ferskt, da det er halvannet år til det går ut på dato.
Tenker ellers å la brygget gjære i relativt sval råkjeller, men gjøre meste av jobben i etasjen over. Bør jeg da gjære i to trinn, slik at jeg ikke virvler opp for mye bunnfall ved transport mellom etasjene?
Tar gladelig imot alle tips, men tror nok jeg skal komme meg fra det. Drev med noe utålmodig fyllebrygging i ungdommen, men nå vil jeg gjerne gjøre det riktig selv om jeg ikke har råd til de mest optimale ingrediensene for øyeblikket.
Takk for informative hjemmesider og forum. Jeg har gått til innkjøp av noe utstyr på Europris, og har tenkt å begynne så smått med et enkelt ølsett før jeg i neste omgang tenker å gå over til ekstraktbrygging. Jeg har kjøpt et Brewmart Danish Style Pils-kit som jeg tenkte å bruke som grunnlag i den fremgangsmåten jeg har funnet på sidene her for slike sett. Dvs. jeg har gått til innkjøp av maltekstrakt istedenfor sukker, og har planer om å koke malten fremfor å følge anvisningene på boksen. Jeg ser at det også anbefales å skifte ut gjæren i ølsettet til fordel for en bedre frisk eller tørr gjær, siden dette så ut til å være et typisk noname-produkt. Men så tar jeg til å lese nøye på etiketten, og da viser det seg at ølsettet er produsert av Munton for norske L.K. Haaland. Det henvises bl. a. til Munton's Beer Kit Enhancer som erstatning for sukker. Etter det jeg har lest, er Munton's av de bedre ølsettprodusentene, og de har kanskje gjær som er av grei kvalitet i disse settene også? Det virker i alle fall som om settet er rimelig ferskt, da det er halvannet år til det går ut på dato.
Tenker ellers å la brygget gjære i relativt sval råkjeller, men gjøre meste av jobben i etasjen over. Bør jeg da gjære i to trinn, slik at jeg ikke virvler opp for mye bunnfall ved transport mellom etasjene?
Tar gladelig imot alle tips, men tror nok jeg skal komme meg fra det. Drev med noe utålmodig fyllebrygging i ungdommen, men nå vil jeg gjerne gjøre det riktig selv om jeg ikke har råd til de mest optimale ingrediensene for øyeblikket.